Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos słodko - kwaśny do chińszczyzny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3 kg
papryka czerwona 1 kg
cebula 1 kg
koncentrat pomidorowy 3/4 litr
sól 3 łyżka
ocet 1/2 litr
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ananas w puszce 2 puszka
marchew 1 kg
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 3/4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos słodko - kwaśny do chińszczyzny

Kroki postępowania

1
Cukienię obrać i pokroić w kostkę. Pokroić paprykę, cebulę i marchew. Posypać solą i zostawić na noc.
Krok 1 - Sos słodko - kwaśny do chińszczyzny foto
2
Do przygotowanych warzyw dodać ocet i cukier, gotować 20 minut. Następnie dodać koncentrat, sól, paprykę i gotować jeszcze 10 minut. Pod koniec dodać pokrojonego ananasa.
Krok 2 - Sos słodko - kwaśny do chińszczyzny foto
3
Nałożyć sos do słoików, zamknąć je i zagotować.
Smacznego!
Krok 3 - Sos słodko - kwaśny do chińszczyzny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak