Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowy sernik królewski

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 gram
proszek do pieczena 1 łyżeczka
margaryna 250 gram
żółtko jajek 2 sztuka
cukier puder 2 łyżka
kakao 3 łyżka
ser mielony 500 gram
masło 125 gram (roztopione)
cukier 0,5 szklanka
budyń śmietankowy 1 sztuka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowy sernik królewski

Składniki na ciasto siekamy i zagniatamy. Większą część chowamy do lodówki, mniejszą do zamrażarki na ok. 1h.

Ser mielimy (chyba że mamy z wiaderka to nie :-) ) i mieszamy z pozostałymi składnikami.

Tortownicę smarujemy margaryną, spód wykładamy większą częścią ciasta, na to wylewamy masę serową, na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto.

Piec w 180' ok. 1h.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

16.11.2013 17:50
Uwielbiam to ciasto w wykonaniu mojej mamy.....gdy sama robię nigdy mi tak pyszne nie wychodzi spróbuję tego przepisu...
goofy9 25.07.2013 23:30
wygląda wyjątkowo pysznie
anja3107 26.08.2012 23:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak