Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane z czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
Kurczak panier do drobiu Prymat 2 szklanki
czosnek 1 główka
olej do smażenia
sól do smaku
pieczarki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane z czosnkiem

Pieczarki dokładnie myjemy i pozbywamy się nóżek. Czosnek obieramy i kroimy na pół. Każdą pieczarkę lekko nacinamy i wkładamy pół ząbka czosnku. Jaja rozbijamy w miseczce z dodatkiem szczypty soli Panierkę wsypujemy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej. Pieczarki moczymy w jajku a następnie obtaczamy w panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym ogniu, z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 14.09.2012 09:50
smacznie wyglądają
KasiaK90 07.09.2012 12:28
bardzo smaczne
adelajda 02.09.2012 18:04
apetycznie wyglądają !
elficzna 01.09.2012 13:52
coś pysznego ! mniam
Janek 28.08.2012 10:28
świetne, wyglądają rewelacyjnie:)
treonina 27.08.2012 09:54
super!
V_kuchareczka 27.08.2012 09:45
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak