Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybka zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
makaron 1,5 szklanki
koncentrat pomidorowy 80 gram
śmietana 1,5 łyżki
mąka pszenna 1,5 łyżki
woda 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: szybka zupa pomidorowa

Rosół z poprzedniego dnia zagotowuję uprzednio wyciągając mięso. Gdy zacznie wrzeć to powoli wrzucam dowolny makaron ( np.świderki, rurki itd)mieszam.W czasie gotowania do garnuszka wsypuję mąkę którą mieszam ze śmietaną. Na sam koniec dolewam koncentrat pomidorowy .Gdy makaron jest półmiękki to dolewam do gotującej się zupy aby ją zagęścić. Do smaku wlewam sobie już na miseczkę rosół z dodatkiem magii. Zupa gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 18.01.2013 13:20
A do czego ta woda, która jest w składnikach? W opisie nic nie ma o jej wykorzystaniu.
ttrytka 27.08.2012 12:32
szybko , tak lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak