Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-winogronowy z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 kg
orzechy włoskie 20 dag
winogrona zielone 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-winogronowy z orzechami

Winogrona wyjemy, oczyszczamy z szypułek i wsypujemy do rondla. Dusimy na małym ogniu do czasu aż się rozgotują. Odstawiamy do przestygnięcia a następnie przecieramy przez sito. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Owoce i posiekane orzechy mieszamy z cukrem i gotujemy na małym ogniu ok. 30 min.Przekładamy do słoiczków, zakręcamy, ustawiamy do góry dnem, przykrywamy kocem i zostawiamy na 4 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 13.09.2012 09:57
ciekawe
V_kuchareczka 02.09.2012 18:05
ciekawie się zapowiada
eliza135 02.09.2012 18:02
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak