Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pikantne kotlety z piersi kurczaka z salsą pomidorową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
ocet balsamiczny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
\"ognista mieszanka przypraw\" 1 łyżeczka
pomidor 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pikantne kotlety z piersi kurczaka z salsą pomidorową

Przygotowujemy marynatę: olej, zmiażdżony czosnek, ocet balsamico i sos sojowy mieszamy w miseczce. Mięso kroimy w poprzek tak aby były dwa kotlety z jednej piersi. Kotlety solimy, pieprzymy i zalewamy marynatą - odstawiamy na minimum 1 godz. a następnie posypujemy pikantną mieszanką przypraw i grillujemy do czasu, aż się ładnie przypieką.

Przygotowujemy salsę: pomidory, cebulę, paprykę kroimy w kostkę. Papryczkę chilli kroimy w drobne paseczki. Do miski wkładamy pokrojone warzywa, mieszamy i dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny, oliwę i pokrojona bazylię. Całość dobrze mieszamy i podajemy do kurczaka. Dla złagodzenia pikanterii możemy podać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 18.12.2012 23:56
jeszcze tak nie robiłam, muszę spróbować:)
agnieszkalider 14.12.2012 13:25
Pyszności!
Magda60 05.12.2012 22:11
przepyszne
Katarzyna40 10.09.2012 21:14
POEZJA!!!
teresa18 03.09.2012 17:22
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak