Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowo-kurkowa Eli

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
mały młody seler 1 szt
ziemniaki 10 szt
kuchark do smaku
kurki 60 dkg
cebula 1 szt
masło klarowane 4 łyżki
pieprz i sól do smaku
śmietana kremówka 200 ml
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cukinia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowo-kurkowa Eli

Kroki postępowania

1
Kurki oczyścić,umyć i dokładnie odsączyć.Cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła,dodać kurki,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i smażyć aż odparuje sok.
Krok 1 - Zupa cukiniowo-kurkowa Eli foto
2
Cukinie umyć i odciąć końcówki.Warzywa i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Cukinie pokroić w kostkę i przesmażyć na pozostałym maśle.W garnku zagotować 3 litry wody,dodać warzywa,ziemniaki,cukinię i gotować.Gdy warzywa będą prawie miękkie przełożyć 1/3 zupy do innego garnka i zmiksować na krem.
Krok 2 - Zupa cukiniowo-kurkowa Eli foto
3
Do zupy dodać kurki,zmiksowany krem i jeszcze gotować aż wszystko będzie miękkie.Śmietanę wlać do garnka i pomału dolewać część zupy,cały czas mieszając.Zahartowaną śmietanę wlać do zupy i jeszcze zagotować.Smacznego!
Krok 3 - Zupa cukiniowo-kurkowa Eli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 15:56
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak