Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne pierożki z śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
sól
olej 3 łyżki
cukier puder
śliwki 1/2 kg
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne pierożki z śliwką

Robimy ciasto na pierogi . Do miski wsypujemy ok 1/2 kg mąki ,dodajemy szczyptę soli. Do kubka wlewamy 1 szklankę ciepłej wody dodajemy olej mieszamy i dodajemy do mąki . Wyrabiamy ciasto . Śliwki myjemy osuszamy przecinamy wyciągamy pestki. Ciasto rozwałkowujemy .Wycinamy kółka wkładamy kawałek śliwki i zlepiać w pierożka. Gotujemy w osolonej wodzie . po ugotowaniu posypujemy cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.12.2012 21:38
Pycha.
agaK. 31.08.2012 23:17
smakowite
Katarzyna/kate1980 31.08.2012 21:12
świetne
elka4621 31.08.2012 20:49
pycha
iwa643 31.08.2012 20:05
polecam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak