Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i pora

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
majonez 2 łyżka
śmietana 1 łyżka
ocet winny czerwony 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 1 łyżeczka
kapusta czerwona 0,5 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i pora

Kroki postępowania

1
Pora kroimy w półplasterki.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty i pora foto
2
Kapustę szatkujemy, jabłko trzemy na tarce.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty i pora foto
3
Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem, śmietaną, musztardą i octem. Doprawić do smaku.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty i pora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 27.11.2015 11:53
fajne połączenie
Adamorek 24.04.2014 10:28
idealna do grilla
Agnieszka/gucio22 12.02.2013 14:04
a czerwonej kapusty nie trzeba najpierw obgotować?? bardzo mi smakuje taka surówka ale nie umiem jej robić
agnieszka214 14.12.2012 12:27
smaczności
Ewa104 01.09.2012 10:12
Bardzo lubię takie surówki.Choć czerwona kapusta jest ciut twarda.
iziona 01.09.2012 06:44
Bardzo apetyczne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak