Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
filet z kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
Grill przyprawa pikantna Prymat 3 łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat 5 łyżek
oliwa 3 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki

Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miseczki z oliwą, dodajemy pikantną przyprawę do grilla oraz sól.
Nastawiamy wodę na ryż i gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu, czyli 20 minut.
W tym czasie paprykę, cukinię oraz warzywa kroimy: paprykę na mniejsze kawałki, cukinię na cienkie plastry, a kukurydzę ostrym nożem na grubsze plastry.
Na rozgrzaną grillową patelnię wrzucamy kurczaka oraz warzywa, całość grillujemy z obu stron, każdą z nich oprószamy solą i przypawą pikantną do grilla.
Ugotowany ryż przekładamy do naczynia, układamy grillowane kawałki kurczaka i warzyw, posypujemy posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.09.2012 19:46
kolejna pyszność :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak