Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój gyros

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
kapusta pekińska
przyprawa do gyrosa
ogórki konserwowe 1 słoik
majonez
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: mój gyros

Filety z kurczaka umyć i pokroić w kostkę , następnie w misce wymieszać mięso z przyprawą do gyrosa . Przyprawione mięso wrzucamy na patelnię i smażymy , po czym je studzimy. Zanim mięso Pokroić w drobną kostkę ogórki i poszatkować kapustę pekińską. Mięso wykładamy do szklanej miski , polewamy ketchup'em i dodajemy parę łyżek z majonezu. W następnej warstwie wykładamy pokrojone w kostkę ogórki kiszone, na które znów kładziemy ketchup i majonez. Na ogórki kładziemy kukurydzę, znowu ketchup i majonez. Całość ułożoną warstwami wkładamy w misce do lodówki na około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 12.09.2012 19:05
lubię sałatki z kurczakiem
ewelina/bunia 07.09.2012 19:46
też robię ale trochę bogatszy ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak