Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z kiełbasą i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dag
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
pieczarki 15-20 dag
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 4-5 łyżek
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z kiełbasą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Fasolę zamoczyć poprzedniego dnia. Nazajutrz gotować w świeżej wodzie.
Krok 1 - Fasola z kiełbasą i pieczarkami foto
2
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na smalcu razem z pokrojonymi pieczarkami
Krok 2 - Fasola z kiełbasą i pieczarkami foto
3
Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w pół plasterki. Do pół miękkiej fasoli dodać pokrojoną kiełbasę i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać podsmażone pieczarki razem z cebulą, koncentrat pomidorowy i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krok 3 - Fasola z kiełbasą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 19.07.2013 10:31
pysznie danie!
bietka 22.05.2013 07:56
ciekawy pomysł, nie robiłam jeszcze fasoli z pieczarkami :)
Aneta41 18.11.2012 15:36
palce lizac
Iwusia 17.09.2012 20:59
bardzo smakowity obiadek
romanrafal
romanrafal 15.09.2012 09:09
lubię to,bardzo dobre
[email protected] 14.09.2012 16:11
fajny obiadek
malinka18 14.09.2012 14:56
pysznie się zapowiada...
Katarzyna40 14.09.2012 12:57
pysznosci!
sara1 14.09.2012 09:04
ciekawe danie
cukiereczek 14.09.2012 08:19
super
Justyna87 13.09.2012 23:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak