Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka z wkładką na wędzonce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzone kości 250 g
marchewka 1 sztuka
ziemniaki 2 sztuka
woda 1,25 litr
kiełbasa śląska 1 sztuka
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
groch 250 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka z wkładką na wędzonce

Kroki postępowania

1
Groch zalewamy szklanką wody i zostawiamy na noc. Następnie odlewamy wodę, a groch wrzucamy do garnka. Wlewamy świeżej wody, dodajemy wędzone kości i wstawiamy na kuchenkę. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 30 minut.
Krok 1 - Grochówka z wkładką na wędzonce foto
2
Marchewkę kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Dodajemy sól. Dalej gotujemy na wolnym ogniu.
Krok 2 - Grochówka z wkładką na wędzonce foto
3
Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy na ćwiartki. Wkładamy ją do zupy. Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę i również dodajemy do gotującej się zupy.
Krok 3 - Grochówka z wkładką na wędzonce foto
4
Gdy groch i ziemniaki się już ugotują dodajemy majeranek i całośc mieszamy.
Krok 4 - Grochówka z wkładką na wędzonce foto
5
Nalewamy zupę wraz z kiełbaską na talerze.
Smacznego!
Krok 5 - Grochówka z wkładką na wędzonce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 16.09.2012 10:25
mmm moje smaki!
Zdzisław 15.09.2012 23:11
moja zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak