Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek
karkówka ok. pół kg
marynata

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w winie

Marynata:
3 ząbki czosnku
cebula
150ml wytrawnego wina
łyżka octu balsamicznego
oliwa z oliwek (1.5-2łyżki)
tymianek Prymat (garść)
cząber Prymat (łyżeczka)
ewentualnie odrobinę przyprawy do mięs

Czosnek rozgnieść, cebulę pokroić w pióra i wymieszać ze wszystkimi składnikami marynaty. Można dodać odrobinę soku z cytryny. Mięso oczyścić i pokroić na 2porcje. Włożyć do marynaty, przykryć i schować do lodówki na 2-3 godz. Po tym czasie włożyć mięso do rękawa pieczeniowego razem z sosem, zrobić otworki, związać i wstawić na środkową półkę piekarnika. Piec ok. 45min w 190stopniach. W trakcie pieczenia obracać workiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak