Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
rukola
cebula 1 szt
szynka 3 plastry
masło
sól
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska jajecznica

Kroki postępowania

1
Roztapiamy masełko, dodajemy pokrojoną cebulkę, chwilkę podsmażamy następnie dodajemy pokrojoną szynkę, podsmażamy, i dodajemy jajka i smażymy do momentu ścięcia się jajek
Krok 1 - Włoska jajecznica foto
2
dodajemy pokrojonego pomidora, Solimy do smaku.
Krok 2 - Włoska jajecznica foto
3
Rucolę myjemy. Jajecznicę wykładamy na 2 talerze, na górze układamy umytą rucolę.
Krok 3 - Włoska jajecznica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.08.2013 07:28
pyszny pomysł
ajres 22.09.2012 22:31
calkiem inna jajecznica, wyglada super
ziutula
ziutula 13.09.2012 07:16
pora na śniadanie i na smaczną jajecznicę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak