Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z bananami, kokosem i czekoladą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 3/4 szklanka
cukier 3/4 szklanka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
sól 1 szczypta
cynamon 1/2 łyżeczka
wiórki kokosowe 1 łyżka
jajko 1 sztuka
olej 1/2 szklanka
jogurt grecki 250 mililitr
czekolada gorzka 100 gram
banan 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z bananami, kokosem i czekoladą

W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki suche. W drugiej misce ugnieć banany na masę za pomocą widelca. Dodaj jogurt, jajko, olej. Wymieszaj trzepaczką składniki mokre. Do miski z suchymi składnikami dodaj mokre składniki. Wymieszaj tylko do nawilżenia składników. Ciasto powinno mieć grudki, dzięki temu będzie puszyste. Posiekaj czekoladę na drobną kostkę i dodaj do ciasta. Wymieszaj niedbale. Formę do muffin wyłóż papilotkami i do każdej nałóż ciasta do 3/4 jej wysokości. Wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika (góra-dół) i piec około 20-25 minut do zrumienienia wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 20.08.2013 20:14
super połaczenie
annagebalska 22.01.2013 09:24
poezja :)
Dorian 12.01.2013 20:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak