Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z chińskim przytupem (z makaronem ryżowym, warzywami i wątróbką)
1. W rondelku podgrzej bulion.
2. Dodaj (ilość wg uznania) pokrojoną:
- w piórka kapustę pekińską,
- w zapałkę marchewkę,
- na ćwiartki pieczarki,
- odrobinę pokrojonej drobno papryczki chilli ( zależy czy lubisz ostre potrawy),
- na większe kawałki wątróbkę drobiową obgotowaną w osobnym garnuszku.
( wielkość odpowiednia do jedzenia pałeczkami)
3. Zupę dopraw pieprzem i sosem sojowym.
4. Do miseczki włóż makaron ryżowy (znalazłam sklep z azjatyckimi produktami,a w nim wspaniały makaron wiązany w koszyczki. W sam raz na jedną porcję).
5.Makaron zalej bulionem wraz ze wszystkimi wspaniałościami :)
6. Udekoruj pokrojoną papryczką chilli, kiełkami fasoli mung i szczypiorkiem.
SMACZNEGO!