Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane rydze

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
rydze 6 (świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane rydze

Kroki postępowania

1
Rydze oczyścić, umyć i lekko osuszyć.
Krok 1 - Panierowane rydze foto
2
Jajko wbić do miseczki i dokładnie rozbełtać.
Krok 2 - Panierowane rydze foto
3
Na patelni rozgrzać trochę oleju i masło. Rydze zamaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni tłuszcz, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 - Panierowane rydze foto
4
Grzyby smażyć na rumiano z każdej strony.
Krok 4 - Panierowane rydze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 04.01.2014 17:48
smaczne grzybki!
fotoviderek 22.11.2013 07:15
Tak przyrządzone rydze są najlepsze :)
jozefinach 24.09.2012 09:29
Zjadłabym z miłą chęcią.
Katarzyna/kate1980 20.09.2012 21:53
wiele bym dała aby je spróbować
motylwe 20.09.2012 18:09
uwielbiam,pycha:)
sylwia / sytofala 20.09.2012 17:45
wstyd się przyznać ale rydza na oczy nie widziałam , ale ten smakowity
halina17 20.09.2012 11:33
Tak przyrządzone rydze są smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak