Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami i zsiadłym mlekiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
cukier waniliowy 2
jajko 2
Cynamon mielony Prymat
proszek do pieczenia pół łyżeczki
mąka ok.1.5szklanki
zsiadłe mleko 200ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami i zsiadłym mlekiem

Do miski wlać zsiadłe mleko, dodać jajka i dwa cukry waniliowe. Przesiać mąkę z proszkiem i połączyć z resztą składników. Dokładnie wymieszać. *W sumie mąkę dawałam "na oko", więc w razie potrzeby dodać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jabłka obrać, wyciąć gniazda i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem (wg gustu) i wmieszać do ciasta. Smażyć na oleju placuszki. Posypać cukrem pudrem lub podawać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

22.01.2014 08:23
pomyliłam się napisałam dobre chciałam napisać dobrze
22.01.2014 08:18
racuchy dobre smakują
msmariusz 17.09.2012 22:08
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak