Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy serniczek na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser President 80 dag
śmietana kremówka 200 ml
cukier 0,5 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżki
sok z małej cytryny 1 szt
biszkopty okrągłe 1 opak
galaretki czerwone 2 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
brzoskwinie w puszce 1 opak
winogrona 1 kiść

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy serniczek na zimno

Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyłam biszkptami. Zalałam tężejącymi czerwonymi galaretkami (rozpuszczonymi w 0,7 litra wrzątku).Odstawiłam do całkowitego zastygnięcia.Brzoskwinie odsączyłam z zalewy i pokroiłam dosyć drobno. Wyłożyłam na czerwoną galaretkę.
Serki ubiłam mikserem ze śmietaną i cukrem.Dodałam sok z cytryny. Żelatynę rozpuściłam w 0,5 szkl wrzącgo syropu z brzoskwiń. Przestudziłam lekko i dodałam do masy serowej.Jeszcze chwilę mieszałam, a następnie masę serową wylałam na brzoskwinie.Wstawiłam na 30 min. do lodówki, aby masa serowa stężała. Na wierzch poukładałam winogrona i zalałam je tężejącą galaretką cytrynową.Odstawiłam do lodówki na dalsze 30 min. i... gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:02
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak