Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z białą kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/4 główki
jabłka 2 sztuki
papryka konserwowa 2 płaty
marchewk 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
ocet winny
sól do smaku
koperek 3 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z białą kapustą

Kapustę dokładnie umyć, wysuszyć, drobno posiekać. Jabłka i marchewki obrać ze skórki, umyć, zetrzeć na tarle o grubych oczkach. Paprykę (u mnie zielona i czerwona, ale może być dowolny kolor) osączyć, pokroić w większą kostkę lub niewielkie paseczki. Umyty i osuszony koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać oliwę oraz przyprawy, skropić octem winnym. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.01.2014 10:01
moja ulubiona
mela25 12.01.2014 08:41
bardzo dobre
pajbek 23.07.2013 18:26
Super sałatka do mięska :-)
IlonaAlbertos 19.07.2013 20:42
To właśnie lubię.
misia53 23.05.2013 17:11
pyszna suróweczka , naprawdę......
kate.500 20.04.2013 23:05
smaczna i zdrowa
Łukasz15 05.03.2013 11:30
Wygląda przepysznie
Anna138 28.12.2012 21:59
pyszna
Jodaj 06.12.2012 10:26
pyszna :)
Grazyna0211 22.10.2012 11:10
ja też
Wacław 10.10.2012 09:47
lubie takie surówki !
Wafelek2601 04.10.2012 09:05
Pyszny dodatek do obiadu
anulka69 24.09.2012 18:36
pycha
IKrakowianka 20.09.2012 16:52
Super
Roksana1 19.09.2012 21:08
mniam:)
romanrafal
romanrafal 19.09.2012 13:56
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak