Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekąska JEŻ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko
ogórki konserwowe 10
szynka parzona 40 dkg
oliwki czarne 1 słoik
papryka czerwona 4
Cebulka perłowa marynowana Smak 1 słoik
ser gouda 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: przekąska JEŻ

ser, ogórki, paprykę oraz szynkę kroimy w grubą kostkę, oliwki odsączamy, cebulki również. Przygotować wykałaczki, nabijamy kolejno: ser, paprykę, szynkę, ogórek a na koniec cebulkę lub oliwkę. Tak przygotowane wykałaczki wbijamy w przekrojone na pół jabłko, świetnie smakują,, ale stanowią fajną dekorację stołu.Zamiast jabłka można wykorzystywać pomarańcze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 25.09.2012 21:23
:) nadziany :)
sylwia / sytofala 25.09.2012 21:23
:) nadziany :)
ewka1978 25.09.2012 19:45
ładna
Goya 25.09.2012 19:39
super
miki47 25.09.2012 19:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak