Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane parówki z farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 12 szt.
mała cukienia 1 szt
papryka 1 szt
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane parówki z farszem

Kroki postępowania

1
Wszystkie warzywa myjemy. Cukinię obieramy, kroimy w małą kostkę. Paprykę oczyścić z nasion, również pokroić w małą kostkę. Tak samo postąpić z cebulą. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 1 - zapiekane parówki z farszem foto
2
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa, przyprawić według uznania i podsmarzyć.
W tym czasie poprzecinać parówki w wzdłuż.
3
Podsmażony farsz nałożyć na parówki. Wstawić do piekarnika na temp 180 stopni na 15-20 min.

Na wierzch można położyć ser.
Krok 3 - zapiekane parówki z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 07.10.2012 08:26
pomysłowe
Andysz 26.09.2012 10:56
mniammmm
adamekpa 26.09.2012 10:49
pycha:)
Betka 26.09.2012 10:48
super;)))
sara1 26.09.2012 10:31
ciekawe i apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak