Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 4 łyżki
jabłka 2 duże sztuki
sok z cytryny wg uznania
cynamon 3 szczypty
masło 50 gram+do smarowania foremek
brązowy cukier 50 gram+do posypania foremek
mąka tortowa 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z migdałami

Kroki postępowania

1
Płatki migdałowe zmielić blenderem.
Krok 1 - Jabłka zapiekane z migdałami foto
2
3 małe foremki do zapiekania posmarować lekko masłem i posypać brązowym cukrem.
Krok 2 - Jabłka zapiekane z migdałami foto
3
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w grube półplasterki i ułożyć w foremkach. Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć cynamonem.
Krok 3 - Jabłka zapiekane z migdałami foto
4
Zmielone płatki migdałowe przesypać do miski. Dodać do nich masło, cukier i mąkę.
Krok 4 - Jabłka zapiekane z migdałami foto
5
Wyrobić jak kruszonkę.
Krok 5 - Jabłka zapiekane z migdałami foto
6
Kruszonkę wysypać na jabłka.
Krok 6 - Jabłka zapiekane z migdałami foto
7
Jabłka w foremkach zapiekać w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Podawać np. z przecierem owocowym.
Krok 7 - Jabłka zapiekane z migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 09.01.2014 12:19
świetny deser!
Sroczka 04.03.2013 23:35
Doskonały deser. Z chęcią taki bym zjadła.
Katarzyna/kate1980 27.09.2012 21:55
wspaniałe
Katarzyna40 26.09.2012 23:11
pychaa
K&J 26.09.2012 22:53
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak