Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliczki orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gr
cukier 150 gr
mąka 360 gr
jajko 1 szt
wiórki kokosowe 3 łyzki
orzechy włoskie 130 mielone
polewa czekoladowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliczki orzechowe

Do miski dajemy margarynę,cukier,orzechy mielone,mąkę,jajko wyrabiamy ciasto.
Z kawałką ciasta robimy wałeczek nadajemy kształt rogalika i układamy na blasze wyłozonej papierem do pieczenia.Blachę z ciastkami wkładamy do nagrzanegopiekarnika 175 st i pieczemy na złoty kolor 10-15 minut.Ciasteczka po wystudzeniu mozna dowolnie udekorować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 31.01.2014 17:46
To moje ulubione ciasteczka!!!
Łukasz15 04.11.2013 19:46
Bardzo dobre
marzencia2007 28.10.2013 09:17
super rogaliki ;)
caralajna 01.10.2013 07:35
fajne ciasteczka
Madziela 05.12.2012 10:55
niesamowity deserek :D
gosia56 29.09.2012 15:12
naprawdę pyszne i bardzo kruchutkie.
gusia1000 29.09.2012 12:56
Pycha.
Katarzyna47 27.09.2012 21:28
Mniam.
gosia1988 27.09.2012 21:02
fajne
Justyna87 27.09.2012 20:45
pycha
octo 27.09.2012 20:22
smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak