Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztarda malinowa słodko-ostra

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 250 g
olej z pestek winogron 3 łyżki
sól do smaku
miód gryczany 2 łyżki
syrop malinowy do smaku
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 szkl.
gorczyca czarna 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Musztarda malinowa słodko-ostra

Gorczycę zalać w słoiczku gorącą wodą, zakręcić i odstawić na 10-12 godzin.
Maliny zmiksować i przetrzeć przez sitko w celu usunięcia pestek.
Mus przelać na teflonową patelnię, dodać czarną gorczycę i miód - ogrzewać, stale mieszając, aż całość odparuje i zgęstnieje.
Przełożyć do miseczki.
Gorczycę zmiksować blenderem jak najdokładniej, dodając olej oraz do smaku sól i ocet malinowy.
Masę z gorczycy wymieszać z musem malinowo-miodowym oraz syropem malinowym i przełożyć do słoiczka.
Wstawić do lodówki na kilka dni do zmacerowania.

Ocet malinowy można zastąpić jabłkowym lub winnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak