Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski z jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki marynowane 1 słoik
jabłko kwaśne 1 sztuka
czosnek 6 ząbek
majonez 1/2 szklanka
ogórki konserwowe 5 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
jogurt 2 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski z jabłkiem

Pieczarki, jajka i ogórki kroimy w drobniutką kostkę. Jabłka obieramy, skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy w drobną kostkę. W miseczce robimy sos z majonezu, jogurtu, czosnku przeciśnietego przez praskę, soli i pieprzu. Zalewamy składniki. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki do "przegryzienia" się smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 24.02.2014 07:17
mmm domowy musi być pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak