Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa zupa z czerwoną soczewicą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 500 g
bulion drobiowy 1,2 litra
mleko kokosowe 300 ml
kumin 2 łyżeczki
chilli w płatkach 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
olej 1 łyżka
cukinia 1 sztuka
cebula 1 siekana
soczewica czerwona 130 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa zupa z czerwoną soczewicą

1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i podsmażamy przez 5 minut, często mieszając. Następnie dodajemy kumin i paprykę, podsmażamy przez kolejną minutę cały czas mieszając.
2. Do garnka dodajemy marchewkę i cukinię pokrojone w drobną kostkę. Podsmażamy przez minutę cały czas mieszając. Następnie dodajemy soczewicę, bulion i mleko kokosowe. Całość gotujemy przez pół godziny na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, na koniec doprawiamy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 22.10.2012 09:01
pysznie wyglada
restauracjadomowa 10.10.2012 21:33
bardzo fajna, nie przekombinowana propozycja z mlekiem kokosowym, podoba mi sie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak