Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki na słodko

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gr
cukier puder 100 gr
mąka ziemniaczana 200 gr
mąka 300 gr
cukier wanilinowy 1 szt
białko 1 szt
kakao 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki na słodko

Z margaryny, maki,mąki ziemniaczanej,cukru pudru, cukru waniliowego,białka zagniatamy ciasto.Z ciasta robimy kulki wielkosci orzecha włoskiego palcem robimy wgłebienie w kulce .Z porcji ciasta robimy wałek tniemy na kawałki aby zrobić nózkę pieczarki. .Odciety kawałek koncówkę zanuzamy lekko w kakao, wkładamy do wgłebienia i układamy na blasze.
Gotowe blachy wkładamy do nagrzanego pikarnika 150st termoobieg i pieczemy 15-20 minut.
Ciasteczka po upieczeniu są białe.

POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.01.2014 09:53
fajnie wyglądają
berys18 13.01.2014 09:32
ślicznie wyglądają
Seba 30.12.2013 16:34
bardzo fajne
Ewelina38 28.09.2013 17:50
śliczne, wyglądają jak prawdziwe :)
Angelika10 05.01.2013 02:37
pyszne
Bernadeta1 16.10.2012 10:25
bajecznie wyglądają
gosia56 29.09.2012 14:49
Naprawdę mozna nimi nabrać gosci ze teraz będą pieczarki na słodko. DZIEKUJĘ ZA MIŁE KOMENTARZE.
gusia1000 29.09.2012 13:19
Cudo.
Wafelek2601 29.09.2012 08:23
Super
Sylwia26 28.09.2012 21:17
coś nowego :)
kasiaw 28.09.2012 20:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak