Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec ze skwarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg.
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: smalec ze skwarkami

Słoninę kroimy w kostkę.Wkładamy na rozgrzaną patelnię.Smażymy od czasu do czasu mieszając.Dodajemy przyprawy.Gdy słonina jest już roztopiona i pojawią skwarki zlewamy do słoików.Podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 25.05.2013 07:33
Lubię taki smalec :)
Alex_M 28.03.2013 09:50
lubie smalec :)
EWI 20.10.2012 09:25
pycha
Ewelina47 02.10.2012 09:56
mój tata zawsze uwielbia taką słoninkę , dobra jest z ogórkami kiszonymi
Henryka2 29.09.2012 23:58
Bida słonina, bida zdjęcie. Chyba już mi się nie chce dalej przeglądać przepisy tej mistrzyni kuchni.Cóż, badziewie dodane a punkty zebrane...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak