Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

syrop z aronii i liści ięty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 6 szklanek
mięta 4 gałązki
cukier 3 kg
woda 3 litry
Kwas cytrynowy Prymat 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: syrop z aronii i liści ięty

Aronię zagotować z wodą , gotować przez 10 minut. Odstawić do wystygnięcia na całą noc - włożyć gałązki mięty.


Aronię przecedzić. Do wody dodać cukier i kwasek cytrynowy. Gotować 5 min od zagotowania. Gorące przelewać do słoików. Nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 02.03.2014 15:16
fantastyczny przepis na syrop
dianix 02.10.2012 22:40
ja dodaje liscie wiśni ale ze mięta- coś nowego:)
eliza135 28.09.2012 17:08
napewno lepsze
mala2021 23.09.2012 14:13
muszę wypróbować z miętą nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak