Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie śmietanowo-pomidorowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
suszone pomidory z czosnkiem 0,5 łyżeczki
oregano szczypta
szczypiorek posiekany łyżka
sól
pieprz
czerstwa bułeczka 0,5
jajko
mleko 0,5 szklanki
przecier pomidorowy 0,5 l
śmietana 18 proc szklanka
cukier drobny łyżeczka
mieszanka przypraw do burrito łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie śmietanowo-pomidorowym

Mięso wymieszałam z odcisnieta bułka, którą wczesniej namoczyłam w mleku. Dodałam posiekany szczypior, jajko, oregano, suszone pomidory i przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszałam . Formujemy małe kulki. Na patelni rozgrzewamy olej na którym obsmażamy pulpeciki z każdej strony.

W płaskim rondlu zagotowujemy przecier wymieszany ze śmietanką i cukrem. Wkładamy do niego pulpeciki, zmniejszamy ogień i gotujemy ok.10 minut. Wsypujemy przyprawę do BURRITO. Mieszamy i doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 23.09.2012 13:56
ależ one pysznie wygladają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak