Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane po bieszczadzku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
starty chrzan 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jaja 2 sztuki
konserwa rybna w pomidorze 1 puszka
Soda oczyszczona Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane po bieszczadzku

Kroki postępowania

1
Ziemniaki zetrzeć na tarce i połączyć z koncentratem, chrzanem, jajami , mąką i bułką tartą. Masę na placki przyprawić do smaku i dodać odrobinę sody (lub proszku do pieczenia)
Formować placki na patelni (najlepiej duże- wielkości standardowej patelni)
Krok 1 - Placki ziemniaczane po bieszczadzku foto
2
Placki smażyć na złoty kolor.
Krok 2 - Placki ziemniaczane po bieszczadzku foto
3
Podawać z rybą w zalewie pomidorowej.
Krok 3 - Placki ziemniaczane po bieszczadzku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 13.09.2013 23:39
uwielbiam placki ziemniaczane
bogna61 01.10.2012 11:28
aż ślinka cieknie
kasiaw 23.09.2012 15:02
ja też bardzo lubię
kasiek 23.09.2012 14:36
super, lubię placki ziemniaczane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak