Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drozdzowe racuszki z jablek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,2 kg
drożdże 5 dag
mleko 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
cukier 6 lyzek
cukier puder do dekoracji
olej do smażenia wg uznania
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: drozdzowe racuszki z jablek

Jablka obieram i scieram na tarce o malych oczkach.
Z drozdzy, lyzki maki, lyzki cukru i cieplego mleka, szczypty soli rozrabiam rozczyn i zostawiam do wyrosniecia.
Nastepnie dodaje make, jajko, jablka i reszte cukru. Mieszam na jednolita, gesta mase.
Rozgrzewam olej i smaze nie wielkie racuszki.
Gdy ostygna posypuje cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 30.09.2012 18:45
robię takie same
dorotka0000025 24.09.2012 15:00
polecam - jako deser i zamiast ciasteczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak