Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżówki z mięsem od Hamrocyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 torebki
łopatka bez kości 1 kg
przyprawy
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżówki z mięsem od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Mięso ugotować i zmielić .Cebulę obrać , pokroić w kostkę zeszklić dodać do mięsa i wymieszać, doprawić do smaku
Krok 1 - Ryżówki z mięsem od Hamrocyka foto
2
Ryż gotujemy i mielimy na papkę , formujemy placuszki i do środka nakładamy farsz mięsny i formujemy kluski
Krok 2 - Ryżówki z mięsem od Hamrocyka foto
3
Panierujemy w jajku i bułce tartej
Krok 3 - Ryżówki z mięsem od Hamrocyka foto
4
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz ,smażymy na oleju z obu stron .
Krok 4 - Ryżówki z mięsem od Hamrocyka foto
5
Podajemy z sosem czosnkowym i sałatką
Krok 5 - Ryżówki z mięsem od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.01.2014 08:43
pysznie wyglądają no i są z ryżem, który uwielbiam i mogłabym jeść na okrągło, na przeróżne sposoby :)
smile 12.10.2012 20:04
ciekawe;)
biatriss 24.09.2012 10:30
ciekawy przepis, nigdy nie słyszałam
Pajecznik 24.09.2012 01:19
Nigdy nie jadłam, ale na 100 procent spróbuję
gusia1000 24.09.2012 00:06
Warto to robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak