Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z dodatkiem musztardy i keczupu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
musztarda 50 gram
sok z połowy cytryny 1/2 szt
keczup pikantny 2 łyżki
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
rozmaryn 1 szczypta
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
oregano 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z dodatkiem musztardy i keczupu

PRZYGOTOWANIE:

Żeberka umyłam pocięłam w mniejsze kawałki . Do miseczki włożyłam musztardę i keczup dodałam sok z cytryny i olej wymieszałam. Rozmaryn i oregano zmieszałam z solą i pieprzem dodałam do miseczki i wymieszałam. Nacierałam żeberka z obu stron i wkładałam do rękawa. Zapiekałam około 1 godziny w 180 stopniach sprawdzając czy się upiekły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.10.2013 11:37
pyszne mięso świetnie doprawione
Lemon 24.09.2012 17:32
ciekawe
SmakolykiJoanny 24.09.2012 17:20
Dla każdego coś się znajdzie :)
miki47 24.09.2012 17:14
pysznie
wiola333 24.09.2012 17:09
mniam
agnieszka214 24.09.2012 17:05
slinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak