Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 gram
mięso wieprzowe 150 gram
cebula 1 sztuka
włoszczyzna
ziemniaki 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Kroki postępowania

1
kapustę drobno kroimy. w tym czasie wstawiamy wywar na zupę. Do wody wrzucamy mięso i gotujemy. dodajemy włoszczyznę, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pierz.
Krok 1 - kapuśniak foto
2
no i oczywiście kapustę. wszystko gotujemy. dodajemy ziemniaki pokrojone w kosteczkę. zupę doprawiamy wg uznania gdy jest mało kwaśna możemy dolać soku z kapusty bądź dodać kwasku cytrynowego.
Krok 2 - kapuśniak foto
3
gotową zupę zawsze zjadam z świeżą bułką
Krok 3 - kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 25.09.2012 18:51
dla mnie musi być mocno kwaśny:)
kaja1991 25.09.2012 18:50
dzięki ja też go uwielbiam:)
gottrina 25.09.2012 18:36
lubie taki kapuśniaczek
Piotr-21 25.09.2012 17:57
smaczny
Marta1986 25.09.2012 17:51
super
Justyna28 25.09.2012 17:40
lubię kapuśniak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak