Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z grzybami na żeberkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 80 dag
żeberka 60 dag
włoszczyzna 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 3 szt
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z grzybami na żeberkach

Gotujemy wywar na włoszczyźnie i żeberkach. Grzybki namaczamy w wodzie. Jeśli nasza kapusta jest twarda można ją w osobnym garnku podgotować, jeśli nie to z wywaru usuwamy warzywa i mięso, dodajemy kapustę, grzyby (można je wcześniej namoczyć w wodzie), kminek, zielę angielskie i liść laurowy. W międzyczasie na maśle podzłacamy cebulę, a ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Z żeberek obieramy mięso i też dodajemy do garnka. Gotujemy do miękkości i przyprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 01.10.2012 20:46
Bardzo fajny kapuśniak, lubię takie klasyczne zupy.
SylwiaMagdaSabin 01.10.2012 19:36
fajna, akurat do wykorzystania bo grzybów pod dostatkiem teraz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak