Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane podudzia z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

posudzia z kurczaka pałki) 8 szt
ogórek kiszony 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
margaryna
natka pietruszki 1,5 łyżki
cebula 1 szt
ser żółty 50 (tarty)
kaszka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane podudzia z kurczaka

Z pałek kurczaka usunąć kości. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić
na margarynie.Paprykę czerwoną i ogórka pokroić w kostkę i wraz z
natką pietruszki,cebulą,zółtym serem dodać do kaszki
kuskus.Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Do pałek wkładać farsz
w miejsce kości. Uformować pałki,oprószyć przyprawą do kurczaka i
majerankiem
Przełożyć do rękawa do pieczenia. Zapiąć i przełożyć do naczynia
do zapiekania,naczynia nie przykrywać.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 50- 60 minut.

Z powstałego wywaru zrobić sos: zagęścić odrobiną maki
ziemniaczanej i dodać pokrojoną natkę pietruszki lub koperek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.03.2013 09:11
Polecam na obiad
ZEWA 07.10.2012 12:20
uwielbiam faszerowanego kurczaczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak