Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba faszerowana suszonymi pomidorami i szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba w całości 1 szt/os
szpinak świeży 2 garście
cebula 1 szt
suszone pomidory kilka szt
czosnek kilka ząbków
cytryna
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba faszerowana suszonymi pomidorami i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Na oleju z suszonych pomidorów podsmażamy pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pomidory pokrojone w paski oraz czosnek przekrojony wzdłuż. Na sam koniec dodajemy szpinak. Przyprawiamy sokiem z cytryny i pieprzem.
Krok 1 - Ryba faszerowana suszonymi pomidorami i szpinakiem foto
2
Ryby oczyszczamy. Następnie wypełniamy farszem. Przyprawiamy lekko solą i pieprzem. Ryby przekładamy na wysmarowaną blaszkę, którą przykrywamy folią aluminiową.
Krok 2 - Ryba faszerowana suszonymi pomidorami i szpinakiem foto
3
Pieczemy około 20 minut w temp 190 stopni, następnie odrywamy folię i podpiekamy skórkę przez następne 5-10 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - Ryba faszerowana suszonymi pomidorami i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 03.10.2012 15:16
Ale pyszna rybka :) Super przepis :)
Andysz 03.10.2012 14:36
mniam mniam;)
emeslive 03.10.2012 12:26
Pomysłowe. I wygląda bardzo apetycznie!
ilovebake 03.10.2012 10:47
Pyszna kombinacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak