Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ WIEPRZOWY Z ORZECHAMI I SŁONECZNIKIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 500 g
cebula 1 szt
orzechy włoskie 100 g
słonecznik łuskany 50 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
kostka mięsna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt.
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ WIEPRZOWY Z ORZECHAMI I SŁONECZNIKIEM

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę, obsmażamy na oliwie i dodajemy pokrojoną cebulę, smażymy aż się cebula zeszkli. Przekładamy w rondelek, zalewamy wodą dodajemy kostkę, majeranek, liście i ziele. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
Krok 1 - GULASZ WIEPRZOWY Z ORZECHAMI I SŁONECZNIKIEM foto
2
Jak mięso będzie miękkie dodajemy resztę przypraw, słonecznik i pokruszone orzechy i jeszcze chwilę dusimy pod przykryciem.
Krok 2 - GULASZ WIEPRZOWY Z ORZECHAMI I SŁONECZNIKIEM foto
3
Orzechy w tym czasie powinny byc bardzo mięciutkie. Podajemy z sałatką, ziemniakami lub z kaszą.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - GULASZ WIEPRZOWY Z ORZECHAMI I SŁONECZNIKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 05.10.2012 10:31
Ale pyszności :) Super Przepis :) Ja zioła prowansalskie dodaje praktycznie wszędzie :D
ziutula
ziutula 04.10.2012 12:23
fajne smaki w gulaszu..
jasiek 04.10.2012 11:17
fajnie się komponuje
GOSIA18 04.10.2012 11:05
ZAPOMNIAŁAM DODAC, ŻE DODAŁAM ZIOŁA PROWANSALSKIE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak