Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB W CIEŚCIE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2
mąka 1 szklanki
woda 1/4 szklanki
mleko 1 szklanka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól
olej do smażenia
schab bez kości 50 dkg
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB W CIEŚCIE

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy wodę, mleko, szczyptę soli oraz jaja i miksujemy.

Schab kroimy w plastry i oprószamy solą czosnkową oraz pieprzem i odstawiamy na pół godziny.

Schab zanurzamy w cieście i wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak