Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO PIERNIKOWO-JABŁKOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
jabłka 4 szt
mąka 1 i 3/4 szkl
cynamon Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 i 1/4 szkl
jajko 1 szt
rodzynki 1/2 szkl
orzechy włoskie 1 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO PIERNIKOWO-JABŁKOWE

Jabłka obrać posiekać i dusić pod przykryciem aż będą miękkie.Zdjąć przykrywkę i dusić aż woda odparuje[5-6 min].Wystudżić.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą..Wymieszać mąkę.cynamon,sodę,sól i przyprawę piernikową.Mikserem ubić masło z cukrem.Wbić jajko.wsypać połowę mąki z przyprawami,dodać jabłka i resztę mąki.Miksować aż składniki się połączą.Wymieszać z orzechami i rodzynkami.Ciasto przelać do tortownicy.Piec około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.08.2013 07:27
wygląda smacznie
eliza135 11.10.2012 09:44
pychotka
miroslawa 06.10.2012 07:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak