Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki kakaowe z budyniem i dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 opakowanie
kakao 2 łyżki
margaryna 150 gram
cukier 150 gram
mąka 300 gram
jaja 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 170 ml
dżem porzeczkowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki kakaowe z budyniem i dżemem

Kroki postępowania

1
budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( tyle ze dodać mniej mleka ok 300 ml)
margarynę rozpuścić i wymieszać z cukrem. odstawić do wystygnięcia.
mleko roztrzepać z jajkiem( w osobnym naczyniu)
osobno też wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
Krok 1 - babeczki kakaowe z budyniem i dżemem foto
2
do masy z mąki wlać margarynę z cukrem i mleko z jajami i wymieszać ( nie koniecznie dokładnie)
do foremki wlewamy łyżkę masy dodajemy budyń i dżem i przykrywamy 2 warstwą ciasta. i tak z każdą
Krok 2 - babeczki kakaowe z budyniem i dżemem foto
3
pieczemy ok 20 minut w 170 stopniach.
gotowe możemy posypać cukrem pudrem
Krok 3 - babeczki kakaowe z budyniem i dżemem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 22.01.2014 22:22
coś dla mnie
karolina1869 11.11.2012 19:58
apetyczne
kaja1991 08.10.2012 11:00
dżem dodał fajna kwasowość :)
kaja1991 08.10.2012 10:59
babeczki wyszły pyszne a dzięki budyniowy wilgotne
magdziorka6 05.10.2012 17:57
pycha
Poison1988 05.10.2012 15:45
Mniam! Super przepis :) prosty i smaczny a babeczki na pewno pychotka :)
daria2911 05.10.2012 13:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak