Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z olejem lnianym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
marchewka 2
jabłko 1
cebula 1
natka pietruszki 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
olej lniany 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z olejem lnianym

Jabłko oraz marchewki trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy i trzemy na puree. Dodajemy do jabłka i marchewki. Kapustę kiszoną odciskamy do szklaneczki (sok jeszcze się nam przyda) i dodajemy do przygotowanych warzyw. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Całość polewamy olejem lnianym i przyprawiamy cukrem. Mieszamy. Jeśli surówka będzie zbyt łagodna kwasowość uzupełniamy wyciśniętym sokiem. Soku wlewamy do momentu uzyskania pożądanego smaku. Całość mieszamy i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.09.2013 09:24
pyszna suróweczka
Grażyna13 08.11.2012 15:20
Pyszna i zdrowa :)
agaK. 05.10.2012 00:20
o to fajne, robię podobną:)
K&J 04.10.2012 18:04
pyszna surówka do obiadu
adelajda 03.10.2012 08:31
nigdy nie używałam lnianego do surówki ! ale nie powiem może być ciekaw zestawienie !
ewelinapac 01.10.2012 21:34
fajny pomysł
Monika-twin 01.10.2012 07:48
fajny przepis, musze spróbowac
ziutula
ziutula 01.10.2012 00:03
też używam lniany do kiszonej...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak