Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żur po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kości z wędzonego kurczaka 4 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy średniej wielkości kawałek
zakwas do żuru 200 ml
kartofle 3 duże
pieczarki 30 dag
piers wędzona z kurczaka 1 szt
pieprz do smaku
majeranek do smaku
czosnek1 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jajko 4 małe

Przepis i sposób przygotowania na: żur po mojemu

z kości i warzyw ugotować wywar. Dodać obane i pokrojone kartoflę , Pieczaeki obrać pokroić i usmażyć . Dodać do wywaru. Pierś wędzoną drodno pokroić i podsmażyć,Dodać do wywaru . Wlać zakwaś .Przyprawić do smaku. Jajka ugotować obrać i położyć na talerzu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.10.2012 07:34
podoba mi się;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak