Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jesienne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 2 łyzki
mleko 1 szkl
jajko
gruszki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jesienne

Do miski przesiewamy makę, dodajemy cukier oraz mleko. Jajko wybijamy do spodeczka sprawdzając jego swiezośc i dodajemy do mąki. Wszystko miksujemy na gładkie ciasto. Gruszkę myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do ciasta. Na patelnie spryskana olejem nakładamy łyzka porcje ciasta. Placki smażymy z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 10.03.2013 11:27
Halina jest a la nalesniki
Andysz 08.03.2013 14:03
ale są fajne!!!
dorota20w 09.10.2012 18:57
jest nalesnikowe
halina17 09.10.2012 13:26
Czy to ciasto po usmażeniu bez np drożdży , proszku do pieczenia nie jest "gumiaste"?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak