Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka Baranek na łące

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
pieczywo chrupkie 2 kromki
masło 1 łyżecz.
ogórek 1 kawałek
marchewka ugotowana 1 kawałek
oliwka czarna 1 szt.
sól 1 szczypta
szczypiorek 3 łodyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka Baranek na łące

Dwie kromki chrupkiego pieczywa smaruję cienko masłem. Jajko gotuję w wodzie na twardo, studzę i obieram, po czym kroję na plastry. Ogórka myję, kroję w półplasterki. Ugotowaną marchewkę także kroję w półplasterki. Dwie kromki posmarowane masłem łączę ze sobą, kładę na nich plastry jajka, z piętki jajka robię główkę baranka. Z kawałków czarnej oliwki wykonuję rogi i oczko. Całość dekoruję półplasterkami ogórka i ugotowanej marchewki. Szczypiorek myję, osuszam i drobno siekam. Posypuję kanapkę szczypiorkiem tworząc trawę. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 10.10.2012 14:26
heheh śliczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak