Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w zalewie octowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 1 kg
sól
pieprz
sok z cytryny
jajko 2
olej do smażenia
Zalewa:
ocet 1 szkl
woda 3 szkl
cukier 1/2 łyżeczki
pieprz 5 ziarenek
marchew
cebula
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
Zalewa; Do garnka wlewamy wodę z octem i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z pieca. Do wrzącej zalewy dajemy cebulę pokrojoną w kółka oraz marchew. Odstawiamy, aby ostygła.
Krok 1 - Mintaj w zalewie octowej foto
2
Umytą i osuszoną rybę kropimy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Kroimy na małe kawałki.
Krok 2 - Mintaj w zalewie octowej foto
3
Przygotowaną rybę moczymy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju ze wszystkich stron.
Krok 3 - Mintaj w zalewie octowej foto
4
Do zimnej zalewy dajemy usmażone kawałki ryby. Odstawiamy w chłodne miejsce na dwa dni.
Krok 4 - Mintaj w zalewie octowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.04.2014 16:47
bardzo lubię
caralajna 28.08.2013 08:59
dobra jest taka ryba
AURELKA 06.08.2013 22:10
pyszna rybka
alaaa 22.05.2013 19:17
też robię takie rybki,są pyszne
Dorota59 01.04.2013 14:58
smaczna taka rybka
IZABELA29 27.12.2012 15:49
taką rybkę lubię
ben-ka 27.12.2012 13:39
pyszna rybka.
RenataZ-et 26.11.2012 17:27
coś pysznego!
Wafelek2601 20.10.2012 18:39
pycha
Łukasz15 08.10.2012 01:01
super
Betka 05.10.2012 19:32
uwielbiam mintaja';]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak