Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
masło 50 g
cukier 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
białko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Rozpuszczamy masło w rondelku a następnie dodajemy cukier i mieszamy aż się rozpuści na małym ogniu. Następnie wrzucamy wiórki kokosowe i mieszamy masa powinna być gęsta. Z białek ubijamy pianę, gdy jest już ubita dodajemy mąkę ziemniaczaną. Do przestudzonej masy kokosowej dodajemy ubitą pianę i mieszamy łyżką.
Na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia układamy ciastka,
ja najczęściej nabieram masę łyżką i ładnie formuję w palcach:) Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 min. (czas pieczenia zależy od wielkości ciastek). Muszą być ładnie zrumienione z wierzchu. Początkowo są miękkie ale jak przestygną robią się chrupiące. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 07.10.2012 11:30
uwielbiam
Katarzyna47 06.10.2012 19:49
Będą pyszne.
Habibi 06.10.2012 19:08
zupełnie, jak moje
kasienka23 06.10.2012 18:57
muszę je kiedyś zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak